sobota, 5 grudnia 2009

Risotto z cukinia


Skladniki:
ryz (przygotowany luzno wedlug przepisu: Ryz dla Buhaja)
2-3 male cukinie
pieczarki
1 srednia cebula
szczypiorek lub mloda cebulka ze szczypiorem
ser


Przepis kombinowany z tego, co bylo w lodowce. Ryz ugotowalam z kurkuma. Do goracego dodalam sera plesniowego Blue Stilton (Buhajowi nie smakowal za bardzo, jak ktos nie przepada za ostrym serem plesniowym, niech uzyje lagodniejszego lub po prostu kruchego dowolnego zoltego sera, tutejszy cheddar w zupelnosci wystarczy). Cebule, cukinie i pieczarki pokroilam w kostke i udusilam na oliwie z oliwek, przyprawilam do smaku odrobina Vegety i swiezo zmielonym czarnym pieprzem. Ryz z serem posypalam szczypiorkiem, podalam z duszonymi warzywami.

Rewelacja!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz