piątek, 15 stycznia 2010

Macaroni and Cheese

Składniki:
8 lyzek masla
40 dkg dowolnego makaronu
3 lyzki maki
1 szklanka mleka
1 lyzeczka musztardy (dodalam tez odrobine chrzanu)
1 1/2 szklanki bulki tartej
sol, pieprz, cebula w proszku, mielona papryka
2 szklanki startego dowolnego sera (dalam mieszanke cheddara, leerdammera i mozarelli)

Makaron gotujemy wedlug przepisu na opakowaniu. Maslo rozpuszczamy w rondelku, dodajemy make, papryke, cebule. Skladniki mieszamy i wlewamy mleko. Gotujemy mieszajac az zgestnieje. Wrzucamy ugotowany makaron, ser, musztarde, przyprawiamy do smaku. Przekladamy do zaroodpornego naczynia. Reszte masla rozpuszczamy, dodajemu bulke tarta i posypujemy makaron. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około pol godziny.
Na zdjeciu z mizeria.

Bardzo niegrzeczne danie (bomba kaloryczna) i tak naprawde nie jestem w stanie zjesc wiecej niz kilka lyzek i koniecznie musze miec do tego zdrowa porcje salatki.

Ale, ach, jakie to dobre!

Zrodlo

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz