wtorek, 23 marca 2010

Sernik na zimno

Dietetyczny!
Składniki:
4 opakowania sera ricotta niskotłuszczowego (po 250 g)
8 łyżek słodzika w proszku
żelatyna
łyżka kakao
otarta skórka z cytryny
płatki migdałowe
laska wanilii
aromat: waniliowy, cytrynowy i migdałowy
tarta gorzka czekolada

Przygotowujemy cztery warstwy serka: kakaową, cytrynową, waniliową i migdałową.Warstwa kakaowa: serek mieszamy z kakao, słodzikiem i zelatyną (według przepisu).Warstwa cytrynowa: serek mieszamy z utarta skórka cytrynową, słodzikiem, zapachem cytrynowym i zelatyna. Warstwa waniliowa: serek mieszamy z drobno pociętą laska wanilii, słodzikiem, aromatem waniliowym i zelatyna.Warstwa migdałowa: serek mieszamy ze słodzikiem, aromatem waniliowym i zelatyna.Wylewamy warstwami do tortownicy, warstwa migdałowa powinna byc na wierzchu. Posypujemy płatkami migdałowymi i czekolada Zostawiamy w lodówce do zastygnięcia. Można też wlać do szklanek lub salaterek.

Niebo w gębie!

Danie można jeść w pierwszej fazie diety South Beach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz