poniedziałek, 20 kwietnia 2009

Quesadillas

Skladniki:
Quesadillas
Opakowanie pszennych tortilli (kiedys wyprobowalam tortille chili i tez byly OK)
Chorizo
Ostry ser zolty, tarty



Guacamole
2 awokado
2 papryczki chilli
pomidor
cebula
sok z limonki
sol

Salsa roja
10-12 pomidorow
3 cebule
5 zabkow czosnku
4 papryczki chilli
sol
olej kukurydziany lub smalec

Odkad wybuchla epidemia swinskiej grypy Meksyk nie jest najpopularniejszym miejscem na swiecie. Na przekor tej niepopularnosci opychamy sie od jakichs 3 miesiecy, z czestotliwoscia raz w tygodniu, quesadillas, przygotowanymi wedlug przepisu Ju. Dzieki stworzycielowi za Ju i Miguela! Uwielbiamy quesadillas, bo sa: zapychajace (nie jestem w stanie zjec wiecej niz dwoch tortilli), podane z guacamole sa cudownie warzywne, robi sie je superszybko i mozna wziac do pracy, bo na zimno tez sa zjadliwe.

Moje guacamole jest lagodniejsze, przyrzadzone przez Buhaja to pieklo w gebie. Czyli co kto lubi. Czerwona salse wedle rady Ju przygotowuje w duzym garnku i mroze - przydaje sie tez do innych rzeczy.

Quesadillas nadaja sie swietnie na impreze lub dla niespodziewanych gosci.

Polecamy!
Źródło 1
Źródło 2
Źródło 3

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz