sobota, 17 kwietnia 2010

Gołąbki z soczewicą

Składniki :
kapusta
1 duża cebula
mielona pierś z kurczaka
0,5 kg pieczarek
20 dag ugotowanej soczewicy
sól, pieprz, pieprz cayenne



Drobno pokrojona cebule i pieczarki dusimy na patelni, dodajemy mięso i ugotowaną soczewicę. Przyprawiamy, dusimy. Kapustę parzymy, lub troche podgotowujemy, ale jesli ma w miare miekkie liscie, to nie trzeba. Farsz zawijamy w liscie,wykladamy duzym lisciem dno garnka, na to ukladamy warstwami golabki, zalewamy woda z rozpuszczona kostka rosolowa i gotujemy.
Podajmey z sosem pomidorowym, sosem koperkowym, lub jak kto lubi.

Dobre i dietetyczne! (Danie można jeść w pierwszej fazie diety South Beach.)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz