Składniki:
Kilka plasterków wędzonego boczku
Cebula, ząbek czosnku
Wywar (warzywny lub mięsny)
Duży ziemniak
Puszka kukurydzy
Jogurt
Łyżka mąki kukurydzianej, przyprawy
Usmażyłam pokrojony w kostkę boczek z cebulką i wyciśniętym ząbkiem czosnku. Posypałam to łyżeczką mąki kukurydzianej, a potem zalałam wywarem. Zagotowałam, dodałam dużego ziemniaka pokrojonego w kostkę i puszkę kukurydzy. Zostawiłam na małym ogniu na jakieś 20 minut (do ugotowania ziemniaków), doprawiłam. Cześć zupy wlałam do miksera i zmiksowałam na gładko. Wrzuciłam z powrotem do garnka, dodałam jogurtu i wymieszałam. Dosypałam trochę świeżej kukurydzy i podałam ze świeżą natka pietruszki.
Źródło
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz